Slik passordbeskytter du tilgangen til styringsfunksjonene i programmet

En datamaskin brukes ofte av flere brukere med forskjellige datakunnskapsnivåer. Hvis ulike brukere har ubegrenset tilgang til programmet og programmets innstillinger, kan det påvirke sikkerheten til datamaskinen.

Du kan definere et administratorpassord for KLAdmin- kontoen for å begrense tilgangen til programmet. Denne brukeren har ubegrensede rettigheter til å administrere og endre innstillingene til programmet, og til å tilordne tilgangstillatelser for programmet til andre brukere. Når du har opprettet et passord for KLAdmin, kan du tilordne tilgangstillatelser for programmer til forskjellige brukere eller brukergrupper.

Slik oppretter du et administratorpassord for KLAdmin:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Klikk på Knappen Innstillinger-knappen nederst i hovedvinduet.

Vinduet Innstillinger vil da åpne.

3. Velg delen Innstillinger for grensesnitt.
  4. Sett vekslebryteren Passordbeskyttelse til .
  5. Fyll ut feltene Brukernavn (KLAdmin anbefales), Skriv inn passord og Bekreft passord i vinduet som åpnes.

Tips for å lage et sterkt passord:

• Passordet må inneholde minst 8 og ikke mer enn 128 tegn.
    • Passordet må inneholde minst ett siffer.
    • Passordet må inneholde både små og store bokstaver.
    • Passordet må inneholde minst ett spesialtegn (for eksempel: ! @ # $ % ^ & *).
  6. Klikk på Lagre.

Du kan ikke gjenopprette et passord. Hvis du glemmer passordet ditt, må du kontakte kundeservice for å gjenopprette tilgangen til innstillingene for programmet.

Brukeren KLAdmin kan tilordne tillatelser til følgene brukere og grupper:

Slik legger du til en bruker eller brukergruppe:

Slik redigerer du tillatelser for en bruker eller brukergruppe

Slik tillater du en handling for en individuell bruker eller brukergruppe

Slik forbyr du en handling for en individuell bruker eller brukergruppe

Når du prøver å utføre en handling fra listen i vinduet Legg til tillatelser for en bruker eller gruppe, vil programmet be deg om å skrive inn et passord. I passordvinduet skriver du inn brukernavn og passord for gjeldende brukerkonto. Denne handlingen vil bli utført hvis den spesifiserte kontoen har tillatelse til det. I passordvinduet kan du spesifisere tidsintervallet der brukeren ikke trenger å skrive inn passordet på nytt.

I passordvinduet kan du bytte inntastingsspråk kun ved å trykke på ALT+SHIFT. Eventuelle andre snarveier vil ikke bytte inndataspråk, selv om de er konfigurert i operativsystemet.